facebook

Odpłatność za żywienie m-c październik:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (15.10.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb wiejski na maślance (60g) masło (10g) serek Capresi paprykowy (20g) szynka wiejska (20g) sałata, pomidor (10g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g) spaghetti z sosem bolońskim, zielonym groszkiem, marchewką, cukinią i wiórkami sera (350g) bukiet sałat (50g) kompot

Podwieczorek – kaszka manna z mussem z czarnej porzeczki(150g)

Wtorek (16.10.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) polędwica Smyka (20g) ser królewiecki (20g) sałata, pomidorki cherry (250g) herbata malinowa (250g)

Obiad – krem brokułowi-groszkowy z bagietką paryską (250g) filet drobiowy sante w ziołach (80g) ziemniaki puree (150g) surówka z kapusty pekińskiej (60g) woda mineralna

Podwieczorek – deser jogurtowy z granolą i żurawiną (150g)

Środa (17.10.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30g) szynka wiejska (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa jarzynowa z kalarepą (250g) kluski kopytka z okrasą (250g) kapusta kiszona gotowana (80g) kompot

Podwieczorek – kisiel malinowy z bananami (150g)

Czwartek (18.10.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb pszenno-żytni (60g) masło (10g) Capresi ziołowy z kiełkami (30g) polędwica drobiowa (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – krem paprykowo-pomidorowy z ryżem (250g) gulasz z szynki z ciecierzycą i czerwoną fasolą (300g) kasza jęczmienna (60g) kapusta modra z jabłkiem (50g) ogórek kiszony (50g) kompot

Podwieczorek –  pudding śmietankowy z wiśniami (150g)

Piątek (19.10.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb ze słonecznikiem (60g) masło (10g) pastella jajeczna z koperkiem (30g) bułeczka z rodzynkami , herbata żurawinowa (250g)

Obiad – barszczyk ukraiński (250g) placki ziemniaczane z cukinią, bakłażanem i marchewką (300g) dip jogurtowo-ogórkowy (60g) woda mineralna

Podwieczorek  – paluch serowy (150g)

Poniedziałek (22.10.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna z fetą (30g) schabik cygański (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (250g) kurczak z warzywami „po chińsku” (300g) ryż brązowy (60g) kompot

Podwieczorek – herbatniki zbożowe z miodem (150g)

Wtorek (23.10.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb żytni (60g) masło (10g) ser szlachecki (20g) polędwica Smyka (20g) pomidorki cherry (20g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g) mini pulpeciki drobiowo-cielęce (60g) makaron penne mieszany z razowym (60g) sos pomidorowy (100g) surówka koperkowa (60g)

Podwieczorek – deser twarogowo-śmietankowy z brzoskwiniami (150g)

Środa (24.10.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) pasta twarogowa z bazylią i rzodkiewką (20g) szynka drobiowa (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – zupa koperkowa z ryżem (250g) schab pieczony z żurawiną i sosem własnym (180g) ziemniaki (150g) biała kapusta na ciepło (60g) woda mineralna

Podwieczorek – koktajl owocowy na jogurcie i maślance (150g)

Czwartek (25.10.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kajzerka (60g) masło (10g) pasta twarogowo-rybna z ogórkiem kiszonym (30g) szynka wiejska (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – żurek z jajkiem (250g) pierogi z serem i śmietaną polane sosem truskawkowo-malinowym (350g) tarta marchew z jabłkiem (60g)

Podwieczorek – sałatka owocowa z winogronami (150g)

Piątek (26.10.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) jajko ze szczypiorkiem (30g) chałka z powidłami śliwkowymi (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – zupa neapolitańska (250g) filet rybny w ziołach (80g) ziemniaki purre (150g) szpinak (50g) surówka z kapusty kiszonej (50g) woda mineralna

Podwieczorek – ciasto drożdżowe z owocem (150g)

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP