facebook

Odpłatność za żywienie m-c grudzień:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (03.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) szynka Smyka (20g) ser królewiecki (20g) sałata, pomidorki cherry (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – kapuśniak z włoskiej kapusty (250g) pulpety drobiowo-wieprzowe w sosie pomidorowo-paprykowym (200g) makaron penne mieszany z razowym (60g) surówka koperkowa (60g) kompot

Podwieczorek – ciasto drożdżowe (150g)

Wtorek (04.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30g) schabik cygański (200g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g) gulasz z szynki z cieciorką i czerwoną fasolą (250g) kasza jęczmienna (60g) surówka z modrej kapusty (60g) kompot

Podwieczorek – herbatniki zbożowe, owoc (200g)

Środa (05.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb z nasionami słonecznika (60g) masło (10g) Capresi pomidorowy (20g) polędwica Smyka (20g) mandarynki (30g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym (250g) filet drobiowy w ziołach (80g) ziemniaki puree (150g) marchewka z groszkiem (60g) kompot

Podwieczorek – pudding czekoladowy z migdałami (150g)

Czwartek (06.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb żytni (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna z fetą (30g) szynka wiejska (30g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – zupa ogórkowa (250g) pierogi z serem polane sosem jagodowym (350g) tarty seler z brzoskwiniami (80g) kompot

Podwieczorek – muffiny waniliowo-kakaowe (150g)

Piątek (07.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami dyni (60g) masło (10g) pastella jajeczna z koperkiem (30g) chałka z powidłami śliwkowymi (20g) herbata leśna (250g)

Obiad – barszczyk ukraiński (250g) placki ziemniaczane z cukinią, bakłażanem i marchewką (300g) dip jogurtowo-ogórkowy (60g) kompot

Podwieczorek – koktajl wieloowocowy na jogurcie i maślance (200g)

Poniedziałek (10.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) ser szlachecki (20g) szynka Smyka (20g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (250g) spaghetti z sosem bolońskim, marchewką i zielonym groszkiem, posypane wiórkami sera (350g) surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką (60g) kompot

Podwieczorek – paluch serowy (150g

Wtorek (11.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) szynka Smyka (20g) ser królewiecki (20g) rzodkiewki, herbata malinowa (250g)

Obiad – krem kalafiorowy z bagietką paryską (250g) gyros drobiowy (80g) ryż po turecku (150g) surówka z porem (80g) kompot

Podwieczorek – deser twarogowo-śmietankowy z owocami (150g)

Środa (12.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem (30g) polędwica z indyka (20g) herbata leśna (250g)

Obiad – zupa fasolowa (250g) kluski kopytka z okrasą (300g) kapusta kiszona gotowana (80g) kompot

Podwieczorek – mini rogaliki z czekoladą (150g)

Czwartek (13.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami (60g) masło (10g) pastella twarogowo-rybna z ogórkiem (30g) polędwica Smyka (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – krem dyniowo-marchwiowy z batatami i pestkami dyni (250g) klopsiki drobiowo-wieprzowe z pieczarkami (80g) modra kapusta na ciepło (80g) kompot

Podwieczorek – deser jogurtowy z mango i granolą (150g)

Piątek (14.12.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) jajko ze szczypiorkiem (30g) rogalik z konfiturą wiśniową (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – zupa pomidorowa z muszelkami (250g) naleśniki z twarożkiem waniliowym i mussem z czarnej porzeczki posypane wiórkami kokosowymi (350g) tarta marchew z jabłkiem (60g) kompot

Podwieczorek – koktajl na jogurcie naturalnym i maślance (200g)

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP