facebook

Odpłatność za żywienie m-c kwiecień:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (15.04.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) twarożek z warzywami (30g) polędwica Smyka (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – krem marchewkowy z batatami, imbirem, pestkami dyni i bagietką wieloziarnistą (300g) kurczak w potrawce z kurkumą (200g) ryż brązowy (60g) bukiet jarzyn gotowanych z kalafiorem i brokułami (80g) kompot

Podwieczorek – deser jogurtowy z granolą i mango (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – chleb żytni z masłem klarowanym, konfitura truskawkowa (1,7), napar owocowy

Obiad – zupa ogórkowa z koperkiem (9), naleśniki gryczane z gruszką, mus jabłkowy

Podwieczorek – banan, wafle ryżowe

Wtorek (16.04.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb żytni (60g) masło (10g) polędwica z indyka (20g) ser królewiecki (20g) pomidorki cherry (20g) herbata wiśniowa (250g)

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem (300g) kluski kopytka z okrasą (350g) kapusta kiszona gotowana (80g) kompot

Podwieczorek – koktajl wieloowocowy (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – chleb żytni z masłem klarowanym, pasta hummus z kurkumą, rzodkiewka (1,7), napar z dzikiej róży

Obiad – barszcz czerwony z fasolką (9), potrawka z kurczaka, ryż, marchewka z sezamem (9,11)

Podwieczorek – foccacia bezglutenowa, bezjajeczna i bezmleczna z salsą pomidorową i rozmarynem

Środa (17.04.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb ze słonecznikiem (60g) masło (10g) ser Capresi pomidorowy (20g) szynka Smyka (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – żurek z jajkiem (300g) sznycelki drobiowe (80g) ziemniaki puree (150g) surówka z kalarepy i kapusty modrej dekorowane rzeżuchą (80g) kompot

Podwieczorek – ciasto świąteczne (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – chleb żytni z masłem klarowanym, szynka Babuni, sałata (1,6,7), napar owocowy

Obiad – kapuśniak z włoskiej kapusty (9), gyros drobiowy, ziemniaki zapiekane z ziołami, surówka Colesław

Podwieczorek – zapiekane owoce (jabłko, rabarbar, gruszka) ze słonecznikiem

Czwartek (18.04.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – 

Obiad – 

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie – chleb żytni z masłem klarowanym, szynka drobiowa, papryka, kiełki (1,7), napar owocowy

Obiad – krem ziemniaczany z cebulką ze słonecznikiem (9), świąteczna pieczeń z karkówki w sosie pieczeniowym ze śliwką, ziemniaki, buraczki z chrzanem

Podwieczorek – gryczane ciasto cytrynowe z bakaliami

Piątek (19.04.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie –

Obiad – 

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie – chleb żytni z masłem klarowanym, pasta rybna, rzodkiewka (1,4,7), napar owocowy

Obiad – krem cebulowo- porowy ze słonecznikiem (9), tuńczyk w delikatnym sosie pomidorowym z kukurydzą i groszkiem, makaron bezglutenowy, miks sałat w sosie ogrodowym (4,9)

Podwieczorek – kisiel owocowy z tartym jabłkiem, chrupki kukurydziane

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP